Nieuwsarchief

07 september 2009 - "Groeten uit Utrecht ..."
01 september 2009 - Korte film over de IVN
21 augustus 2009 - Ezelsbruggen
20 augustus 2009 - Aanpassing statuten IVN


Student Cultuurwetenschappen Bart Loos wint CeLT-prijs 2011 voor tijdschriftartikel

03 juni 2011 - door IVN
Op 6 maart 2011 kreeg Bart Loos op het Antwerpse boekenfestival Mind the Book de CeLT-prijs 2011 overhandigd voor 'Berg en dal: het reliëf van de Amerikaanse ziel', een artikel dat hij publiceerde in het maandblad Streven.

Analyse Obama-tijdperk
Voor de derde keer reikte CeLT, de vereniging voor Culturele en Literaire Tijdschriften, haar prijs uit voor het beste tijdschriftartikel. Winnaar werd Bart Loos, student Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit (Studiecentrum Gent), met het artikel 'Berg en dal: het reliëf van de Amerikaanse ziel', een knappe analyse van het Obama-tijdperk en van de manier waarop de Amerikaanse verbeelding nog altijd wordt gedomineerd door de vitalistische American dream-metaforiek, aldus het juryverslag. Het essay, dat kan worden gelezen op de website van Streven, werd in Streven gepubliceerd als winnende bijdrage aan de jaarlijkse essaywedstrijd van dit blad.

Jurykeuze
De jury koos uiteindelijk voor Bart Loos omdat, zo het juryverslag, 'Loos de Amerikaans-Europese kijk op politiek en sociale zekerheid treffend weet te verwoorden én met elkaar in verband te brengen: hoe Europees wil (durft) Obama zijn?' Loos vraagt zich onder andere af of de 'Yes, we can'-retoriek van Obama uiteindelijk niet dreigt te ontsporen in een 'No, we can't'- desillusie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in om een reactie te plaatsen